Ha en bra lördag

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen fixa iordning mig, för kl.16:30 ska vi hämta Linda Roth vid sporthallen och sen ska vi till Konsert och Kongress i Crusselhallen och kolla på High School Musical. Vi fick det i julklapp av våra föräldrar. Det ska bli kul att göra något tillsammans med Linda. Förra gången vi gjorde något kul tillsammans var i Norrköping då vi var och red islandshäst. Det var riktigt kallt, men vi klarade oss för vi hade varandra <3

Linda jag älskar dig massor & du betyder allt för mig <3


Sportlov

Längesen jag bloggade nu men det har inte hänt så mycket sen sist. Jag tänkte berätta lite om min vecka här!

Tisdag - Tog halv 9 bussen till stallet och hjälpte till på ridlägret. Min häst behövde inte gå nått så jag kunde rida honom! Hjälpte barnen sen red de en hopplektion och hade rykttävling. Gick in till Jessica och åt korv med bröd.
Sen skulle de ha en lektion till och var nere och hjälpte till på den lektionen, då red de barbacka. Gick med en tjej som inte ridit sålänge men hon var jätteduktig och kommer nog bli duktig efter lite träning. Red sen min häst och det gick sådär men det börjar gå framåt. Men sen tog vi bussen hem och när vi hade bytt buss till 566 och åkt en bit så eller vi var nästan i sturefors. Då åker bussen ner i diket och det var man ju precis inte berädd på och vi kommer inte ut heller för dörrarna är mot diket och det är fullt med snö. Men efter kanske 30 min så kommer det en kille som skottar ut oss och säger att han ska följa med oss till den andra busshållsplatsen så vi får hoppa på en annan buss så vi kommer hem.

Onsdag - Skulle jag haft ridlektion men kunde inte komma upp låg med migrän eller iallafall huvudvärk.
Usch så jobbigt det var och det hände inte mer den här dagen.

Torsdag - Var med Mamma i sharpman och köpte min ridhjälm. Hittade även schabrak som jag vill ha men det blev inget köp denna gång utan vi ska ta en sväng ditt en annan dag. Åkte sen till Ikano och jag köpte mig ett par tights och provade lite kläder. Mamma och jag åt paj på restaurang och det var jättegott och mysigt!
Åkte sen till blomsterlandet och köpte fågelfrön så de får mat också. Åkte sen hem till syster för att hämta Isak för han skulle sova hos oss. Ida hade bakat jättegoda muffins med hallon i. MUMS!!!

Fredag - Idag åkte jag kl.11 med Isak och Emma till stallet och vi mockade, spånade o sopade stallet.
Gick sen ner till ridhuset och kollade på när Emma och Ylva red. Jessica red Wendie då också men hon frågade om jag kunde gå med henne i 40min för hon hade ridit henne så hårt och var tvungen att skritta av henne sålänge. Så jag gick med henne och sen släppte ut henne i hagen. Sen när jag hade bytt om och skulle hämta min häst så hade de gått längst bort i hagen så jag gick i Shamiras hage och hämtade Nitzch. Borstade honom och satte på honom täcket o tränsade. Gick ner till ridhuset och red barbacka så himla mysigt var det och det gick så himla bra. Älskar min häst! Nu sitter jag här och äter godis.


9D


SAKNAR MEST AV ALLT! <3


Dagen i stallet

Mamma körde mig till stallet vid 9 ungefär, vi tog det lugnt och körde sakta eftersom det var så halt! När man väl var i stallet byte jag om. Träffade Linda, Amanda, Anna och Ylva. De bestämde vilka hästar de ville rida och Alma tog min häst som hon ville rida. Så idag blev det ingen ridning för mig och Nitzch men imorgon ska vi rida iallafall. Träna Dressyr! De gick ner och red ett dressyrpass medan vi mockade våra boxar och la in nytt spån.
Satte mig och åt frukost och pratade med Anna och Ylva.

Efter det kom de upp och vi hade rykttävling, fina blev hästarna! Men Linda vann med Felize och Alma med Boris tvåa.  Gick in till Jessica och åt lunch, vi satt framför tv:n och kollade på barnprogram med Rasmus.
Gick sen ut och följde med de ner till ridhuset och tog in hinder. Sen gick jag upp igen och in till Jessica där Anna var med Tyra-Linn och Rasmus. Vi var barnvakt väldigt länge så jag han inte med min buss. Men Pappa kom och hämtade mig sen. :) Kom hem till kl.20:00 så det blev många timmar i stallet idag. Imorgon blir det heldag också men då ska jag rida har jag bestämt mig för!!

Puss

andra ridlektionen för Jessica

Ridlektionen började 11 idag för dressyren och det gick så himla bra!!
Känns att Nitzch och jag börjar komma framåt nu och det ska vi fortsätta med, Jessica tyckte jag skulle vara med på ridlägret imorgon. Men kan inte lägga ut 500kr för bara en dag, har redan betalat 500kr för extra lektionerna. Men hon ska att han kommer troligen inte gå så då kan jag ju ta och rida efter.

Puss och Kram, imorgon blir dt stallet kl.10.00


Med vännerna

Man kan ju inte säga något annat att det har snöat massor idag det kommer bara mer o mer o mer!
Men min buss gick och jag åkte in till stan och träffade, Sara, Josefin och Mikaela. Vi gick runt en sväng och kollade på kläder. Sen satte vi oss på Espresso House och jag tog blåbärspaj och varm choklad med grädde!
Sen gick vi vidare en stund till och jag köpte med mig en blå tröja hem. Sitter just nu och kollar på melodifestivalen och det ska jag även forsätta med.

Puss och Kram


Ingen ridning imorgon

Fick ett sms från Jessica att de ska ta bort snön från ridhustaket imorgon, så hästarna ska vila! <3


Sportlov

Nu var det dags för ännu ett till sportlov och det är sportlovet ska bara bli så himla underbart! Efter att ha haft massor i skolan så vill man verkligen ha en vecka ledigt. Kan ju redan säga att min fredag har varit underbar helt underbar! Skolan var väl inte så himla speciell hade näthandel, personlig försäljning, engelska och sen sista lektion branch och produkt kunskap. Slappa lektioner! Men efter skolan gick jag med Mikaela och Jossan ner till resecentrum och väntade på 540. Den kom som alltid i sin tid men fattar inte att den jämt ska vara så sent i stallet? Jag kom till stallet 25 över och man vill ju vara där tidigare! Men där hade Soffan sadlat hästarna så jag bytte om och gick och tränsade Nitzch. Följde med barnen ner och hjälpte de upp, sen stannade jag kvar nere i ridhuset och hjälpte Teres. De är så himla duktiga för att vara så små och älskar en liten flicka som rider på min häst, han gör allt hon säger och hon är så himla tuff, det går inte att första!
Sen var det en till grupp så jag stannade där nere en gång till och Soffan fick åka hem. . . gick bra och Felize har jag nog aldrig sätt så pigg, fatta hon travade på i dunder fart och galoppen lika så!! Älskar den lilla hästen! :)

Gick upp och sadlade av hästarna sen så började jag spåna och fixa stallet och prata med Teres.
När jag sopade sen kom Pappa och vi fodrade hästarna, sen släckte stallet och åkte hem! Hoppas det inte kommer så himla mycket snö så man kan ta sig till stallet iallafall. Mamma vågar inte åka ända till Sharpman så vi tar det nog en annan dag i veckan.

Puss och Kram


<3

all I ever want and all I ever need is you.
in the shadow of the doubt, you always seem to pull me through

you know I need you by my side


Minnen


Minnerna med dig kommer alltid finnas kvar i mitt hjärta <3


Lucian - 09

Saknar Öknehult ridläger mest av allt men har inga bilder därifrån på den här datorn.
Gud så underbart jag hade det med Melodie och att träffa alla andra nya vänner!
Men det här året blir det inget ökne utan det blir Eda! <3

Min sega dag!

Ja som rubriken lyder så har denna dag inte varit mer än seg! Eller jag har haft roligt i skolan men man tänker på allt man måste göra när man kommer hem och då blir det inte lika kul längre. Sara, Ellen och Mikaela var trötta och sega idag så på sista lektionen satt de bara där medans jag och Jossan var glada och skrattade och bara jobbade på. Vi han klart med massor på denna svenska lektion så imorgon finns det inte mycket att göra alls.

Matteprov imorgon då och känner på mig att det kommer vara det svåraste provet!
Gunnar våran mattelärare lär inte ut bra så vi fattar ingenting och vi ska ha prov på sånt vi inte gått i genom och det fattar jag inte :O

Missade det bästa på denna vecka ridlektionen med pågrund av matten!!!! :(
Då blir man icke glad men ska iallafall rida på lördag och söndag, kanske måndag och tisdag det bror på lite om någon ska ha honom på riddagarna men hoppas inte för då blir det mycket ridningen. Tillsammans med den bästa hästen. Lördag troligen också åka till sharpman och köpa ny ridhjälm och kanske nåt till hästen med.
Imorgon ska jag hem och skriva en sak på datorn sen inget mer plugg denna vecka och det är jag riktigt glad för!

Jobbig vecka!

Har världens jobbigaste vecka framför mig nu!! Fattar inte varför lärarna ska lägga in allt sista veckan innan lovet för då är man ju sjukt trött. Kan ju säga att jag behöver mig ett skönt och långt lov nu, sportlovet är ju bara 1 vecka men ändå det är ju iallafall lite. Så denna vecka kan jag redan säga till er att det blir bara massor plugg plugg o ännu mer plugg. På torsdag och fredag kan man börja lugna ner sig och bara ta det lugnt men innan det kommer jag inte få någon tid över. Så fredagen i stallet kommer bli så skönt och känna att man har lovet på gång. Alla småbarnen är ju så himla glada när de kommer till stallet och ska se vilken häst dem ska rida och då blir man också så himla glad!

Snart ska jag forsätta med plugg för imorgon är det prov i personlig försäljning men det provet ska nog gå bra! Slutar redan 11 så det blir att åka ner till Hööks och köpa en ny grimma till min söta lilla häst för att han har tagit sönder den! <3 Även träffa Mamma på stan och shoppa kläder och kanske äta nåt gott.


Tävling på linastraningsdagbok.blogg.se



Tävlingen hittar du på:
http://linastraningsdagbok.blogg.se/2010/february/bloggtavling-vinn-ett-tavlingstacke-fran-ex.html

Sjuk

Hemma Hemma idag, är riktigt förskyld och mår inte speciellt bra.
Gick upp ganska sent men snart är det dags att åka till stallet för ditt måste man fast man inte mår så bra. Har man stalldag så har man. Måste ju gosa med hästen också! <3
Orkar inte skriva mer just nu får se om det kommer lite mer underkvällen eller imorgon.

Ska även säga Grattis på födelsedagen till Teres Bergström min ridlärare som fyller år idag! :)

Dålig dag!

Tror jag börjar bli sjuk dagen har varit tråkig förutom att åka till stallet för det kan jag göra fast jag är sjuk! <3
Har ont att andas o hostar det blir bara värre. Idag i skolan så fick jag panodil men icke den hjälpte inte, jag får absolut inte bli sjuk till nu i helgen för Ridlektion för Jessica på söndag med min älskade häst! <3

Dagens ridlektion gick väl sådär, kunde gått bättre. Efter att ha ridit Nitzch varje helg och sen hoppa upp på Tullan då var det annorlunda. Red Tullan varje lektion förut och ville alltid ha henne och vi kom framåt men nu var det ett tag sen och vi får väl se. Men mest av allt vill jag rida min häst. Innan ridlektionen borstade jag hästen och myste såklart.. <3 Men nu får vi hoppas att jag inte blir sjuk för vill inte vara hemma och tråka!!!

Nu ska jag gå o ta en tablett o sova
Natti <3


Jag är lycklig

Som det står i rubriken så är det jag är lycklig och jag längtar massor till imorgon men inte till skolan utan till ridningen och hopplektionen. Längesen man hoppade nu och det ska bli kul att börja nu igen. Hoppas bara jag får min häst för det skulle vara kul att hoppa med honom och ha lite kul. Känns som jag sagt det massor nu men jag vill vill vill!

Idag operades även Cornelia och jag hoppas verkligen att det gått bra gumman, inte för att du ligger och läser det här nu men jag älskar dig och håller tummen! Hon har åkt pulka och åkte in i någon slags snö vägg och hennes korsband som sitter i underbenet slet med skelletben så det var både spricka och ledband av. Tycker så synd om henne och jag hoppas det ska bli bra så hon snart kan komma till skolan och ha kul med oss <3
Smsade henne precis och operationen hade blivit flyttat till imorgon så vi håller tummarna för dig Cornelia <333
Jag idag slutade jag redan 11 så Pappa kom och hämtade mig och sen åkte vi en sväng o kollade på fyrhjuling tror vi ska köpa en någon dag. :) Åkte även o provade back on tracks ridhjälm och lite andra men jag kunde inte bestämma mig vilken jag ville ha så vi ska åka till sharpman och kolla med och se lite om jag gillar någon där.
Älskar att gå runt på sharpman så jag gör allt för att få åka dit och kolla runt lite och nu när jag har min häst så kan man ju köpa lite mer saker också för det gillar vi! :) Nitzch gillar att få nya saker <3

Men headern väntar vi med lite, för vet inte vilken jag vill ha och hur den ska se ut riktigt. Så ni får klara er att bloggen ser ut så här ett tag. Denna vecka kommer det hända saker hela tiden tänkte skriva lite hur min vecka kommer se ut.

Måndag - Den dagen har redan varit och då gjorde jag inte mycket!
Tisdag - Idag har jag pluggat för att jag har administration prov imorgon och sen så kollat runt på datorn.
Onsdag - Efterlängtade ridlektionen och såklart prov, får inte glömma att ta med tränset också.
Torsdag - Plugga engelska för engelskaprov på fredag / städa rummet!
Fredag - Stalldag så blir att ta in hästar, spåna, fixa matpåsar, hjälpa barnen och sen kvällsfodring.
Lördag - Stallet på morgonen, rida kanske? Men ska på mötet. Sen kommer några o ska fira Mamma o Pappa.
Söndag - Stallet dressyrlektion kl. 10:00!

Så ser min fina vecka ut! :)


fix

Bloggen ser ut så här just nu, ska fixa ny header. Se om jag klarar det annars får Amanda hjälpa (A) <3

Livet är perfekt tillsammans med dig!

Har precis pratat med Sofia Senneberg och imorgon så tar vi nog en sväng till Hööks och shoppar, Brukar ju alltid Få med mig Något därifrån så vi får se imorgon vad som kommer med mig hem. Har precis smörjt och fixat Nitzch nya träns Sa Pa Onsdag Följa får den med till stallet Men det tränset Använder jag bara lilla! (A) Att vara Nitzch hyrare är perfekt Han är min bästavän och finns alltid Där och jag finns alltid för honom. Han är en liten plutt som Verkligen alltid är glad och han Visar det också. Min lilla häst du betyder allt för mig och jag vet inte Hur jag skulle kunna klara mig utan dig! <3 Du är mitt ALLT!

Längtar massor tills på onsdag, eller hoppas om jag får rida min söta häst!
Vill Komma Framåt med Honom och det tror jag vi kommer Göra nu, efter Att iallafall ha en lektion varje vecka med på Honom sen ridlektionerna kan man ju alltid hoppas Att man får Honom. Om lilla Teres vill vara snäll! :) Söndagarna kommer Också bli topppen nu!

Håller på Att Skicka bilder till Sofia nu, på sista bilderna vi tog på Lady När vi var ute på promenad med våra hästar <3

Puss o Kram


Hyrarmöte

Toppen dag idag!
Åkte med Emma och Amanda till stallet och vi skulle ha ett litet möte och träffas en stund o prata om tävlingar , träningar. Jessica hade glömt tiden och kom 45 min sent haha, men sen började mötet och då gick hon laget runt och berättade vad hon tyckte man skulle tävla i, och hon tyckte jag skulle börja tävla dressyr med honom.
Så nu varje söndag från v.6 - v.10 har vi extra träning för 500kr.

Så de som ska tävla hoppning har träning 10 och vi ska som tävla dressyr har träning 11. Ska bli riktigt kul att ha lektion för Jessica.
Sen började vi prata lite om ridläger i sommar, vi ska ha det antingen v.29 eller v.30. Mycket träning och kul!
Ska fixa gröna kortet o fixa ryttarlisens. Vi ska ha lokal dressyrtävling i Maj i Eda, så det blir nog första tävlingen. Sen ska vi åka lite till andra ställen med. :) Ska bli riktigt kul!


Nu är det dags för lördagsmys

Hunden kom in och väckte mig imorse, men orkade inte gå upp då så Mamma fick gå upp och släppa ut honom. Vaknade efter ett tag och då gick jag upp och duschade sen åkte jag med Mamma en sväng in till stan. Blev en blå fleece jacka från hööks, huva till Nitzch som passar till hans schabrak sen också ett par blommiga blå ridstrumpor. Handlade även födelsedags paket till Pappa.

Imorgon är det hyrarmöte och så ska jag nog rida Nitzch efter. Vi får se sen vad som händer på kvällen.
Men känner på mig att denna vecka kommer bli bra sen, hoppas att få Nitzch på ridlektionen igen!! <3




Sakerna jag köpte. :)

Stalldag med Soffan

Linda kom och hälsade på på handelsprogrammet idag! :)
Jag hade näthandel & personlig försäljning idag men på personlig försäljning skulle vi gå till stan. Men eftersom att Mamma skulle hämta mig och jag ska till sjukgymnasten och kolla knät och se om det blivit bättre. Som tur så hade det också det, och då blev jag glad och sjukgymnasten Ida med! Åkte till Mcdonalds med Mamma och hämtade mat, mums! Sen åkte vi hem ett tag och sen körde Mamma mig till stan och jag tog 540 till stallet.

Soffan var redan där och var nere i ridhuset och red Winnie. Ylva och jag, gick i hagen längst bort där hästarna var och fick göra så de kom till framsidan av hagen så vi kunde släppa in dem. När de väl var inne så blev det att ge lite hö och kraft. Borstade av dem hästarna som skulle gå och sen började jag spåna. Massor spån behövdes idag och det var riktigt jobbigt, vet inte hur många gånger jag gick ut och hämtade spån :P

Sen följde jag med den andra ridgruppen ner och hjälpte de upp, sen gick jag upp och gjorde matpåsarna och sopade stallet. Sen kom ridgruppen upp och man fick hjälpa till att ta av allt.
Fixade lite i stallet och pratade med ridläraren Teres och Soffan. sen vart det dags för att fodra. Soffan och jag var riktigt snabba idag (Y) Sen kom Mamma och Pappa , de hälsade o myste lite med Nitzch sen åkte vi hem <3

Ska ju också säga att om man ska ha pälsglans till sin häst, så ska man köpa foxfire! Världens bästa fattar inte att den kan hålla så länge. Soffan trodde jag använt hela flaskan men icke , bara lite lite och ändå håller den så himla länge. Har andvänt den 1-2 gng sen jag köpte den och det märks än att Nitzch har det på sig.

Puss och Kram


2:a ridlektionen på Eda

Åkte till stallet efter skolan med Amanda och Linda.
Fick sms av Emma vilka hästar vi skulle ha och hon sa att vi skulle ha samma hästar som förra gången men så blev det inte riktigt för Amanda utan hon fick Safiran som är min bästvän, inte!!
Haha, men jag tyckte det gick bra för henne ändå och för Linda med på Tullan.  <3
Jag fick min häst men jag tyckte inte han gick så bra och det märks verkligen att han hade gått en lektion innan det är så himla stor skillnad, från att rida honom på helgerna.

Så denna helg ska vi träna på galopp och lite blandat! Sen ska jag ha en privatlektion inte denna helg men nästa. Känner att det skulle behövas nu i början. :) Hyrarmöte på söndag och nästa söndag med. Men denna söndag ska vi prata om vilka dressyr tävlingar vi ska ha i Eda och när. Sen mål för varje person och häst. Så det ska bli riktigt bra. Ska rida också men en av dagarna i helgen får bli en vilodag <3

Puss

sjuuuuk

Sjuk idag med .. men det börjar kännas bättre. Tror att jag behövde två dagar att bara lugna ner mig och ta det lugnt och bara tänka på mig själv. Så imorgon blir det nog skola eller vi får hoppas det iallafall vill inte missa mer och speciellt inte ridlektion, man vet ju aldrig vad för kul vi ska hitta på!

Så har jag har inte så mycket att skriva om idag utan det får väl bli lite mer imorgon får jag hoppas.
Nu blir det duschen för mig och sen sätta mig och kolla på paradise hotel om en stund. FINAL! :)

med dig är allt perfekt!






hooks.se

Kollade in en sväng på Hööks hemsida och nu är det 20% på träns och täcken.
Så jag funderar på Att köpa Ett blått täcke i en mindre storlek är vad han har på sitt Andra .. vill ha Ett som
sitter lite Bättre på kroppen. Känner Att jag köper allt i blått män är det den finaste färgen så är det.
Så blir väl Hööks i veckan då! :)


sjuuuuk

Godmorgon

Idag var det inte riktigt min bästadag. När jag vaknade imorse hade jag huvudvärk och halsont och även hela kroppen värkte. Tror det blivit för mycket på senaste tiden och massor stress. Måste lugna ner mig lite nu!
Så blev ingen skola idag utan jag stannade hemma i sängen och här ligger jag än. Varit uppe en liten sväng o då la jag mig i soffan i ställlet. Men det var inte lika skönt så jag gick tillbaka till sängen.

Så ska gå och lägga mig på spikmattan och vila och lugna ner mig lite!
Har lite plugg att göra sen med, sen får vi se om det blir någon skola imorgon. Bara två lektioner men vi får se.
Vill ju åka och träffa alla!

Nu vill jag ha sommar..