Jossan

Jossan har lovat att följa med och ta kort på mig och Bonzi någon dag! :D


min stjärna

Jag har haft en härlig dag och avslutar dagen med att lägga mig i sängen och plugga. Skulle helst skippa plugget och bara lika och njuta i sängen. Men plugg är det måste...

Gick upp extra tidigt imorse och åkte med Mamma till stallet för att morgonfodra de små hästarna. Åkte sen hem igen och fixade mig ordning för att sedan ta bussen till stallet - älskar att åka buss på morgonen och bara sitta med spotify i öronen och inte tänka på något annat och vissa dagar prata med en saknad vän!
Hade 3 lektioner idag och känner att jag jobbade hårt på den sista, vi ska vara klara med vårat musikarbete nästa vecka så det är bara att jobba massa nu så man verkligen blir klar med arbetet. Skulle ha slutat halv 4 idag, men svenskan är flyttat till imorgon eftermiddag då vi ska på teater istället. Så idag fick man sluta tidigare, tog bussen till stan för att köpa smink och samtidigt hittade jag en par super fina strumpbyxor som följde med mig hem. :)
Tog halv 3 bussen till stallet och väl där gick jag upp till ridhuset och kollade om det fanns några tider och det fanns det. Hade ingen lust att rida ute i detta väder, usch fy bläh!

Tog in och fixade med lilla hästen och gick sedan upp till ridhuset med Bonzi. Det var flera som skulle rida så vi var 4 stycken där under en timme. Men alla hållde inte på tiden ut och det gjorde inte jag heller. Då hästen kändes trött och lite seg.

Men iallafall så tränade jag på att hon verkligen skulle lyssna på mig och inte tänka så mycket på de andra hästarna som var i ridhuset. Hon brukar jämt vilja följa efter de andra och göra precis som de gör, men idag var hon super duktig och lyssnade hela tiden på mig. Jobbade lite på volter med och hon gick så himla bra!
Man blir så glad när man verkligen känner en förbättring. Satt en Mamma och kollade på när vi red och sen när jag var klar så sa hon att min häst var super fin och hade en underbar trav! :D <3 min lilla stjärna!
Gick med henne ett tag sen och sen gick vi hem till stallet. Bonzi fick äta insläppsmat medans jag fixade ny mat i alla påsarna.
Mockade med och satte på henne regntäcket. Skickade ett sms till Mamma och hon hämtade mig.
Väl hemma blev det att äta mat och nu ska jag sätta igång med pluggandet. :/

ha en underbar kväll! puss

-

I need
you in
my life
I do


3 things

Jag saknar.


nitzch


Gotland och sommaren - inte behöva känna några måsten!


min syssling!

Det saknar jag!

if you don`t care

Vissa dagar kan jag sitta i min ensamhet och plötsligt slår det mig hur mycket en person kan betyda för mig. Och vad vore jag utan där här personen? Det är svårt att beskriva hur mycket min vän faktiskt betyder för mig. Och nyss skickade jag iväg ett sms till den här personen och sa en sak som jag inte kan säga till många. För en sådan sak kan man inte säga till alla utan bara till de som verkligen är speciella som just hon. Men som sagt hon är bäst och jag älskar henne sååå himla mycket. Och ärligt talat vet jag inte vad jag skulle göra utan henne, för utan henne vill jag bara inte finnas.


chai latte

Sitter här med en mugg chai latte! Är nog faktiskt det godaste som finns, efter mocha latte! :D

Den här dagen har varit huur seg som helst eller dagen har gott fort men jag har varit otroligt jobbig känner jag på mig och det är för att jag är helt slut, skulle behöva sova måånga timmar!
Hade bestämt mig för att somna tidigt idag - men vad gör jag nu? jo självklart fastnar jag vid den här dumburken. Pappa och jag kollade runt på lite schabrak och det är nog dags att beställa hem ett rött och en huva. MUMA!
Så kul när man sitter och kollar med Pappa på hästsaker och så vill han att jag köper något, så ska det vara! :D en sadel ska också inhandlas till Bonzi men vi har bestämt att vi ska vänta lite med det, men en svart sadel ska det bli iallafall! :) Bonzan fick en ny sko idag och hon tyckte in om att skos idag och ville inte riktigt. Men skon kom på iallafall som tur var. Nästa vecka är det dags igen men då bak!

Imorgon blir det ett pass i paddocken!
puusss


Mitt hjärta!

Ingen är så underbar och bäst som du Bonazera!


.


mondaymonday

Ny vecka på ingång... och den här veckan kommer den mesta tiden gå åt till plugg.
Men hästen ska också hållas igång och det hinner ja självklart med. Fick nyss ett sms från Hovslagaren Calle och han kommer imorgon kl.17 och sätter ditt en ny sko på Bonzi. Så det blir ju toppen det!
Tur att han kan komma så fort jämt så slipper jag rida på ridbanan och i ridhuset hela tiden.
Han är ju bara för bra! Men nu ska jag läsa igenom till provet och sen hoppa i säng.

upp tidigt imorgon för att åka till skolan, 3 lektioner är det som gäller imorgon & efter väntar stan och insläpp.

godnatt!


Speciell

Sitter och drömmer mig bort bland alla fina bilder på mina underbara vänner och en väldigt speciell sommar och det mest speciella måste ju vara månaden Januari! Den månaden var mer än speciell för jag fick Bonzi och fick den stora chansen att börja träna med henne och hon blev min bästavän! Hon finns alltid där!

finns ingen som är så underbar som just Bonzan!


it comes and goes from time to time

i would give up my happiness just to see you smile





glorious






Ge mig sommar och alla underbara kvällar med de bästa vännerna! Är i stort behov av det just nu kan man väl säga.  Idag är det söndag. Kul. Verkligen!

home sweet home

Börjar min söndag helt perfekt. Bestämde mig för att gå upp lite tidigare och städa rummet för redan klockan elva skulle ju släkten komma Katja och barnen. Fixar mig iordning och in springandes kommer min kusin Katarina som jag inte träffat förutom när jag var bebis. Det var verkligen superkul att få träffa henne - hon bor i Stockholm och har varit hos Katja och Thobias i helgen. Var ju verkligen en bra start på denna söndag.
Vi fikade och lekte i skogen och det var superkul! De åkte för en stund sen och Katarina har nu åkt hem till Stockholm igen.

Snart ska jag åka till stallet för att mocka och fixa lite innan Josefin kommer. Vi ska rida lite på Cina. Bonzi vilar idag och imorgon ska vi ringa hovis så han kan komma och sätta på en ny sko. Nu ska jag ropa på Pappa och se om han kan köra mig till stallet.

Ha en bra söndags kväll!


Perfekt!

Den här dagen kan inte vara mer än perfekt! ♥ Gick upp och åt frukost sen en god våffla.
Isak och jag fixade oss iordning för att åka till stallet och mocka och det vanliga fixet. Jag mockade åt Bianchina och Isak åt Bonzan. Bonzi fick även mer spån idag. Fixade all mat till båda två och la in insläppsmaten.
Hämtade in Bonzan och såg att hon tappat en sko fram! :( hon som fick nya skor i veckan. Så det är bara att ringa hovis och be han komma ut igen. Har en ny tid den 8:e men sålänge kan jag inte vänta...
Blev ridning i ridhuset idag, eftersom hon tappat en sko. Men la in 3 bommar och hon var super duktig.
Pigg och glad som vanligt den lilla tjejen! ♥

pusss

























Två hästar

Hej! ♥

Den här dagen har gått hur fort som helst. Hade sovmorgon till halv 10 och sen samhällskunskap och svenska. Inte speciellt jobbiga lektioner måste jag säga utan de gick hur fort som helst.. hade sen håltimma men idag gick även den riktigt snabbt. Ind-val sen tog jag bussen till stan och nästa buss till stallet.

Idag och helgen har jag hand om Bonzis boxgranne med så det är två hästar som gäller. Var tänkt att jag skulle rida båda två idag men jag hann bara med min egna lilla häst. Red för första gången i paddocken och hon har ju aldrig ridit där förut, så först var hon lite pigg och ville inte riktigt lyssna på mig. Bara kolla på allt annat men sedan lugnade hon ner sig och blev fin. Isak hade med kameran med de mesta bilderna blev suddiga.. men någon bild blev det nog men lägger in de imorgon. Ska även ta lite andra bilder imorgon, när det blir en lång dag istallet.
Rida Bonzi i ridhuset vid 12 och sedan rida Cina i paddocken. Ska nog gå hur bra som helst. Lite roligt att ha två hästar måste jag faktiskt säga. :) Nu ska jag kolla vidare på tv:n.

puuusss


Underbara häst

Imorgon blir det en ganska slapp dag i skolan - vi har två lektioner på morgonen och sedan ska vi på rättegång om misshandel med samhällskunskapen. Senare åker jag vidare till stallet och rider min underbara häst! ♥

puss och godnatt

Stressad

Hej everybody. Jag känner att jag inte uppdaterat så väldans mycket, skäms elin! Men jag ska försöka att förbättra det är bara att det är svårt att få den korta tiden att räcka till. Inte många timmar man är hemma om dagarna. Men ska försöka förbättra det iallafall. Lovar!

Men iallafall idag så har det inte hänt så himla mycket, skolan och sen hämtade Mamma mig vid bussen och vi åkte vidare till hästen. Mockade, spånade, bytte vatten och fixade mat till henne. Idag var det en vildag för Bonzis del. Hon fick ju som sagt nya skor igår, men hovslagaren kommer tillbaka om någon vecka igen och byter skor bak för de hade inte växt lika mycket än. Men Bonzi tyckte inte det var speciellt kul att skos igår och ville inte riktigt stå stilla - men efter en stund gick det hur bra som helst. Red ett pass i ridhuset innan med och hon var lite halvt stressad där med. Det är inte lyckat att rida i ridhuset mellan 16-17 för då har det andra stallet insläpp och de släpper hästarna precis brevid ridhuset och då springer de in.. så hon vart lite nervös när de var andra hästar som sprang och hållde på utanför. Men jag travade på och la lite volter så hon skulle börja tänka på andra saker, vi flög åt sidan några gånger när de var utanför men sedan när alla hästarna var inne lugnade hon ner sig och var lika duktig som vanligt. Blir ingen Anna Campner träning denna vecka för ridhuset var fullbokat och nästa vecka ska jag på teater med klassen så blir ingen träning då heller. Men sen sätter vi igång igen så nu blir det att träna massa själv. Men hon var såå himla underbar i galoppen igår - älskar min häst! ♥

Påsken kommer också bli riktigt bra, vi har extra träningar då. Så mellan 23-25 April tränar jag ett pass varje dag för Anna Campner. Kommer ju bli helt toppen! Då ska vi komma ännu mer framåt.

Tävling



Jag är med i denna tävling och tycker ni också ska gå in och få chansen att vinna!
http://onceagaiiin.blogg.se/2011/march/tavling.html


En liten lista

Jag har insett att min senaste kyss...va med en speciell!
Jag lyssnar på... Sara Varga
Jag pratar... lite för mycket ibland.
Jag tycker om... sommaren!
Jag avskyr när folk... är falska & har åsikter om saker som inte angår dom själva..
Mina närmaste vänner är... underbara!!<3
Min första vän hette... minns inte.
Kärlek är... sjukt jävla underbart men även så jävla komplicerat.
När jag borstar tänderna... så blir tänderna rena :)
När jag lagar mat... blir det ibland gott ;)
Jag tänder på...  mycket bra saker..
Det sexigaste yrket är... polis
Det är charmigt när... jag vetinte
Jag är rädd för... att dö.
Den värsta känslan är... när man blir sårad.
Den bästa känslan är... när man är förälskad.
Jag är bäst på... att säga samma sak typ 30 gånger?
Jag är sämst på... att vänta.
Om jag var ett djur skulle jag vara... en häst.. gnägg
Om jag va en insekt skulle jag vara... död?
I sommar.. kommer jag vara massa med min häst och mina underbara vänner!
Sist jag grät var... för lääängesen.
Jag kan inte..  sakna dig mer än vad jag redan gör!
Min mobiltelefon är... en av de bästa sakerna jag har.
När jag vaknar på morgonen... kollar jag klockan och direkt mobilen.
Just nu tänker jag på att... att jag har massa att göra imorgon :(
Bebisar är... jätte söta
Idag har jag... ridit ut med världens underbaraste Siri!
Ikväll ska jag... titta på tv och sova
I morgon kommer jag... städa mitt rum sen stallet
Jag vill verkligen... ha sommar nu!
Om jag vore ett redskap skulle jag vara... vene
Jag kommer alltid att vara... mig själv oavsett vad!
Det finaste som finns är... mina underbara vänner & Bonzi! <3

Helgjouren

Den här helgen är det helgjouren för min del och familjens.
Då fixar man lite extra i stallet som att Sopa fodergången, Sopa sadelkammeren, Sopa stora boden, Städa lilla boden och toaletten, kratta mellan foderlådorna på logen, kratta och harva ridbanan - men just nu behövs inte det. Så det ska jag börja fixa lite med idag istallet. Kommer nog gå bra och är inte så jobbigt!

kram


Rida ut

Godmorgon på er! ♥
tog mig en skön sovmorgon och sen en frukost med Mamma.
Nu är det snart dags att åka vidare till stallet och ska träffa Siri där vid 13. Vi tänkte rida ut en sväng i det fina vädret. Var 6-7 plusgrader med, vilket är hur skönt som helst! Nu vill jag bara att snön ska försvinna så är det perfekt. Jackan får hänga kvar hemma idag och istället tar jag min kingsland väst i det fina vädret.
Troligen följer kameran också med till stallet idag och får se om det blir några bilder på snygghästen.

Ha en bra vår dag nu. Puss


Mina nya älsklingsskor!


I LOVE YOU SO

RIKTIGT LYCKAD DAG!!

Grattis Simon på 18års dagen! :)
Hade sovmorgon och kunde sova lite extra för slapp ta bussen och kunde åka in med Mamma i stället. För hon skulle in till stan och köpa mat till Bonzi. Väl i skolan hade vi samhällskunskap och vi tränade inför provet och sedan på svenska lektionen så kollade vi på Romeo och Julia.
Hade sen en lång håltimma, men var med vännerna och sen träffade jag på lite mer vänner så snackade med de innan bildlektionen. Väl på bildlektionen så sa lärarna till oss att hämta varma kläder och vantar och sedan träffas vid ingången. Så vi hämtade sakerna och sen träffades där. Blev indelade 3 och 3 och jag hamnade med två killar så skulle vi bygga en kost av snön. Vi gjorde ett ljus typ ;) vart faktiskt riktigt fint!
Sen gick vi in igen och forsatte på våra muggar som vi håller på och gör. Muggen börjar faktiskt bli lite fin nu.

När jag slutat gick jag upp till skåpet för att hämta mina saker. Träffade på Simon och följde med honom in på deras lektion en sväng innan de slutade. Sen gick jag med Simons två vänner till bussen och åkte till stan.
Väntade på Josse på stan och inhandlade ett par nya skor. Mina älsklings skor! ♥
Josse och jag tog bussen till stallet för hovis skulle kommit men fick ett sms från honon sen att han inte kunde just idag så han kommer på måndag istället. Så då ska Bonzi få nya skor. Borstade henne och gick sen ut med henne en sväng och släppte henne i paddocken.

godnatt!




HOPELESS

Livet är ju toppen. Eller inte. Man kan ju se det från den ljusa sidan men skiten tar ju aaaalldrig slut. Det händer ju ingen annan. Bara mig och min allra bästavän. GREAT. Kvällen ser ut att bli lugn. Ska nog bara vara hemma och bara ta det lugnt framför tv:n känns som jag behöver en sådan kväll. Blivit lite mycket den senaste tiden och mycket tid går till hästen och det är nog den bästa tiden med! ♥

Ja ni, vad är den som har hänt. Jo skolan som vanligt. Torsdagen var det ju som vanligt träning och måste bara säga än en gång hur mycket jag älskar min häst! Hon är så himla underbar och för varje gång blir det bara bättre och bättre. Jag som tyckte det gick bra förra gången när hon var lite tjurig men den här gången gick ju så sjukt mycket bättre än förra gången. Började med att skritta till stallet och sen trava igång henne medans Tarzan red för Anna än. Sedan travade jag och hon hade sjukt mycket motor så vi kortade henne på kortsidorna och längde henne på långsidorna. Vi la in lite volter små och stora. Hon brukar bli lite tjurig då men det gick så himla bra. Men sedan gick vi vidare till galoppen och då satsade vi på att få till bra galoppfattning och sedan få fram henne, men även att få henne lugn och fin. Gick med bra och hon brukar hålla på och stanna men nu galopperade hon verkligen på. Vi travade sedan i slutet och lite serpentiner. Så klart hade vi skrittpauser och sådant imellan med.

Kommer ett till inlägg om vad som hänt idag.
pööösss

Älskar dig!

Älskar min underbara och pigga häst! ♥


Jumpsuit



Köpt en Jumpsuit idag - den på bilden fast en svart! Super skön och blir helt perfekt till sommaren.
Skolan idag som vanligt men idag var det extra segt att gå upp och skulle helst velat ligga kvar i sängen några timmar till. Somnade inte så tidigt igår utan låg uppe och smsade ett tag.

Väl i skolan hade vi småföretagande, inköp och varuhantering och sist samhällskunskap.
Efter det åkte Mikaela och jag till stan för att kolla lite och sedan kom även Cornelia, Josefin och Sara.
Köpte som sagt min Jumpsuit och Mikaela och Cornelia köpte också en fast i olika färger!
Så nu blir vi super snygga i sommar och jag längtar så himla mycket tills sommaren och den här sommaren ska bli speciell. Ska hitta på massa kul och fyller ju även 18!
Följde med tjejerna till skylten där de spelar/sjunger med sitt band och de var riktigt duktiga måste jag säga.
Tog sen fem bussen till stallet och mockade, fiixade mat. Eftersom det är träning imorgon så blev det bara en mysig promenad med henne och en kompis till mig. Han har turen och fyller 18 på fredag, vilken lyx! :D
Vill med fylla tidigt - men lilla jag får vänta tills 2 augusti! :P

puss

Analys

Dålig på att blogga idag - men sitter och skriver en analys till svenskan.

kört bil

Var nyss ute med Pappa och övningskörde och det gick superbra! :) tummen upp!
har även bokat in mig på 3 körlektioner!



imorgon träffa brudarna igen!


DU ÄR MITT ALLT

Finns ingen som är så himla bra som Sofia Senneberg! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

SÖNDAG IT IS

Tja på er där ute. Helgen har varit en av de bästa på länge, trots lite småskit som dykt upp framför näsan på mig. Men men, det är jag och min otur ni vet.. Får se vart kvällen lider, planer som går i kras osv är inte direkt min starka sida. Jag har iallafall tagit mig en sköön sovmorgon idag med och känns att kroppen behöver det just nu.

Åkte till stallet till halv 12 och tog in lilla hästen och borstade av henne lite innan det var dags för henne att få massage. Förra gången tyckte hon det var lite läskigt men idag gick det super bra och man såg verkligen hur hon njöt! hon älskade det verkligen idag! Massören sa att hon var super duktig och att hennes kropp även kändes riktigt mjuk och bra. Så är är ju positivt! :) Sen fick hon gå ut igen och jag mockade och fixade hennes mat.
Vila för henne idag eftersom hon fick massage. Men imorgon ska vi nog ta ett pass i ridhuset. Blir nog superbra!
puss


lilla stallkatten nisse är sjuk stackarn och trött :(


Melodifestivalen

BLÄÄÄÄH ERIC SAADE VANN! :( EN STOR DISS!

VI LEVER INTE LÄNGE NOG.

Hello dear people.
Tog min en ganska skön sovmorgon och vaknade, kollade på min mobil och där låg två sms från Josefine och väntade på mig. Skulle rida ut med henne idag, så gick upp och åt lite frukost med mammi. Sen körde hon mig till stallet och jag träffade Josefine. Tog in och fixade med våra hästar och sedan red vi iväg. Blev Harvesta rundan. Massa prat och snack på vägen och kändes riktigt bra! ♥ Hästen var med duktig och fin!
Tillbaka till stallet men stod en häst i vägen i gången så vi skrittade en liten sväng till och var mycket mysigt!
Släppte sedan ut Bonzi igen och jag mockade & fixade mat till henne. Satte mig och väntade på att jag skulle kunna börja ta in alla hästarna. Vid 4, sopade jag och la in insläpp maten och sedan tog in alla hästarna med Sofia. :) Mamma hämtade mig sedan.

Åkte hem och fixade snabbt iordning mig, åt lite kycklingssallad och sedan vidare in till stan för att träffa bästavännen. Var ett tag sen nu och kände verkligen att det var dags att träffa henne. Så bjöd lilla flickan på bio, men först fikade vi och snackade. Köpte sen godis och vidare för att kolla på Min låtsas fru! :) den var faktiskt bra och rolig, blev lite skratt! :D efter bion satte vi oss på ett annat café och myste lite till för att sedan gå ner till rese och ta bussen hem. ♥

Tack för en underbar kväll - världens bästa! ♥♥♥





2:a träningen

Hade ju min andra träning för Anna igår. Bosse red innan mig men gick upp till ridhuset 15-20min innan och skrittade igång henne. Anna tyckte att det var en helt annan häst än förra gången.
Började med att få fram henne ordentligt och det gick super! sen skulle jag trava henne med fart på långsidorna och korta henne på kortsidorna och hon lyssnade så himla bra. Red sen volt och i början gick det bra, men sedan började hon bli trött och tryckte ut sig och då ställde sig Anna där och sparkade lite sand på hennes ben så hon skulle förstå att så gör man inte. Men då blev hon livrädd och flög åt sidan och typ as högt i luften och där flög lilla jag av som en vante haha :P men det gick bra och reste mig snabbt upp igen och forsatte. Anna trodde inte hon skulle reagera så där mycket haha men det gjorde hon iallafall men har man en unghäst så har man :D

Forsatte sen med galopp och hon lyssnade jättebra! ♥ sedan trav och serpentiner.
Gick mycket bättre än första gången, hon bråkade nästan ingenting. Så går det i den här farten så kommer det bli riktigt bra sa Anna :) nästa träning på torsdag igen.
Gick sedan med henne länge för hon var super svettig. :P

Älskar min häst!!!


Fika

Hej underbara bloggläsare! ♥

Hade en lektion vid halv 10 idag - till halv 11. Sedan skulle jag vänta till tjugo i två för att sedan ha mitt ind-val. Men vi satt och pratade och tiden gick faktiskt riktigt fort. Sen går man till lektionen och vad står det på dörren, Jo att lektionen är inställd. :/ Då blir man inte speciellt glad faktiskt!!
Men hade tänkt åka till stallet direkt efter skolan men då åkte jag hem en sväng i stället och la mig på soffan och vilade lite med mammi. När Pappa kom hem åkte vi till stallet för att bära in min nya garderob som jag fått av gulliga Isak! Så Magnus och Isak kom med och hjälpte till Blev riktigt bra faktiskt och jag är super nöjd! Nu får jag plats med alla mina saker :D Mockade och fixade mat och borstade henne. Blev en lugn dag för henne och imorgon är det uteritt som gäller. mysigt! ♥

Åkte hem och åt och fixade mig lite, för att sedan ta bussen in till stan för att fika med tjejerna.
Mycket snack och skratt som vanligt och jag älskar er! ♥

Nu sitter jag här och myser med min gulliga vovve!
godnatt på er!

Dag 10

Dag 10 – Min förebild

nej men vet inte riktig om jag har en speciell förebild men däremot finns det självklart en hel del människor jag ser upp till massvis! Folk som är sig själva och har självförtroende nog att inte bry sig om vad andra tycker, tagit sig från botten och uppnåt något stort (eller bara sina mål) och så vidare.

Dag 10

Dag 10 – Min förebild

nej men vet inte riktig om jag har en speciell förebild men däremot finns det självklart en hel del människor jag ser upp till massvis! Folk som är sig själva och har självförtroende nog att inte bry sig om vad andra tycker, tagit sig från botten och uppnåt något stort (eller bara sina mål) och så vidare.

en liten sådan -

Skimmel eller Svart?
Läromästare eller Unghäst?
Häst eller Ponny?
B-ponny eller C-ponny?

Dressyr eller uteritt? - oj, båda måste jag nog säga
Köpa utrustning till hästen eller köpa kläder till dig själv 
Travare eller Nordsvensk
Studs eller Kombination

Ponny och ryttare eller Dressyrmupparna
Islänning eller Arab
Fältritt eller Hoppning
Ridhus eller Paddock - beror ju på väder osv och vad man ska göra

Sommar eller Vinter
Tretorn eller Pioneer Crocodile
Röda JW byxor eller Blåa - båda, jag har de blå men vill ha röda.
Göteborg eller Stockholm

Ponnysanning.blogspot.com eller nattstad/topriders
7 årig nordsvensk eller 4 årig travare
Litet stall
eller Stort stall
Hyra häst på sommaren eller Hyra häst på vintern

Rida B-ponny eller Rida stor häst
Ridskola eller Privat
Ländtäcke eller Ridtäcke - åh shit, måste ta båda igen
Scapa sports eller Eskadron

Svart
eller Brunt läder
GPA eller Charles Owen
Vinna tävling eller Satsa på en fin runda
Tretorn eller Mountain Horse

Charles Owen Wellington Classic eller John Whitaker (Classic)
Kingsland eller JW
Häst som är jättetittig (på hinder) och nervös eller häst som är seg och hoppar men inte har kapacitet för toppen
En häst som hoppar bra men som är gammal eller en häst som är väldigt grön och ung men som har bra stam

Rolf-göran
eller Malin
Globen eller Scandinavium
Skäck eller Mörkbrun
Ponny som är väldigt ”ponnyaktig” i sitt utseende eller en ponny som är lite mer ”storhästaktig” i utseendet?
Blingpannband eller Glen Gordon-pannband (länk/kedja o annat)?

Rambo täcke
eller Amigo täcke
Hööks eller Chevalridsport
Schabrak eller Vojlock
Stora hagar eller Små hagar
Falsterbo eller Göteborg

Trekombination eller Tvåkombination
Swarovski-pannband eller Flätat pannband
Skäck eller skimmel
Höst eller Vår

Sommar
eller Vinter
Dressyr eller Gymkana
Lindor eller Benskydd
Fux eller skäck?

Mocka eller packa hö?
Sto eller Valack
Helskoning eller Halvskoning
Pullarnosgrimma eller Aachennosgrimma

Sara Varga

ÄLSKAR SARA VARGA!! ♥
hennes låt är sååå himla bra!!


Dag 09

 10 saker du inte vet om mig...

1. Har världens finaste häst

2. Älskar verkligen frukt!!

3. Jag vill ha sommar året runt

4. Jag tycker att Håkan Hellström är grym!

5. Vill ta mitt körkort nuuu!

6. Något som jag verkligen vill nu är att åka utomlands

7. En av de värsta sakerna är att bråka med sin bästavän

8. Jag är moster till fyra stycken

9. Bästa jag vet är att träna för Anna Campner

10. Gillar att åka buss på morgonen

LHC!

Sitter framför hockeyn, kooom igen nu LHC!!!!!! ♥



muums

Nu har jag ätit min goda semla!! :D


fullt upp

Hej!
Inte hunnit blogga på dagen. Haft skola hela dagen och inga lektioner med dator och hade inga tidsinställda heller. Men var en lång tråkig dag orkade nästan ingenting och lektionerna gick hur sakta som helst. Känns hur bra som helst med en studiedag imorgon. Men är fullt upp då det ;) ingen vila inte!

Idag blev det som vanligt stallet efter skolan och mockade och fixade som vanligt. Morötterna hade kommit idag med vilket är tur de, för dom var helt slut. Men efter de tog insläpparna in henne och hon fick äta lite sedan borstade jag och fixade lite med henne. Fäller hur mycket som helst nu när vi inte hann klippa henne något innan fällperioden. Men red sen iväg och hon var så himla envis och ville inte gå över allt men då är det bara att vara besämt så går hon framåt. Red runt lite och värmde upp och sedan blev de fältet med trav och galopp.
Imorrn blir det uteritt också och sen lektion på torsdag.

puuusssss

nisse :)


Denna vecka:

Den här veckan ser ut så här med Bonzi! ♥

Måndag - vila
Tisdag - rida ut
Onsdag - rida ut
Torsdag - träning för Anna
Fredag - skritt/promenad
Lördag - rida ut
Söndag - Massage och vila.



Dag 08 – Barndomsminne

Har en hel del barndomsminnen!
Men det jag kom på först var när vi bodde i mitt gamla hus Kullen 3. Hade grannar som också hade barn och vi var jämt med varandra. Vi var även i samma åldrar, de flesta iallafall. Jag fick jämt vara barnvakt åt de mindre och det var något som jag verkligen gillade att vara. Saknar alla vid Kullen 3 - var en underbar tid!
Har även minnen från när jag var mindre och blev moster, det var stort! :) När Ida och jag var små och lekte massa med varandra.


jag som liten


jag, ida och isak!



jag och maddde


Dag 07 – Ett ögonblick

Ett ögonblick som jag aldrig kommer glömma är när Teres och jag bestämde att jag skulle få Bonzi! ♥
Vi pratade länge om det till en början och sedan bestämde vi oss att familjen skulle komma och hälsa på, så första gången åkte vi dit och jag fick borsta och fixa iordning henne och sedan provrida henne.
Kommer ihåg precis hur hon var och hur det kändes. Älskade henne från första stunden så himla underbar.
Då hade iallafall jag redan bestämt mig för att det var henne som jag ville ha och ingen annan. Hon var ung men jag hade bestämt mig ändå att vi skulle klara det tillsammans och med en bra tränare.
Nästa gång jag var där så kom vi bara och myste och gosade med henne. Ville ha hem henne då! Men eftersom jag hade Nitzch så fick jag vänta tills den 1 januari- 2011. Jag skulle provträna för Anna och då var jag hos Teres en heldag och det var otroligt kul! Men på kvällen åkte vi hem till Anna och tränade. För att vara första gången och att hästen inte alls var något utbildat så gick det helt okej ändå. Hästen orkade inte så himla mycket just då.
Men nu har jag ju tränat för Anna igen och måste säga att det var skillnad från första gången! ♥
sen 1 januari var hon i ullstämma norrgård!



Det bästa ögonblicket - älskar dig Bonzi!


UTERITT

Hej mina fina bloggläsare!
Sitter här i min säng med katten och smsar samtidigt med Sofia. Blev inte någon garderob idag utan den kommer imorgon istället - men det blev en sväng till stallet iallafall. Mockade och fixade maten till henne och sedan tog jag in henne när Bosse hade insläppet. Hon fick äta lite medans ja pysslade med andra saker.
Borstade och fixade iordning henne och red iväg. De håller på och bygger hus och vägar och sånt nedanför stallet så det finns en hel del läskiga saker men efter ett tag kom vi förbi de sakerna med. Vi red en runda som tar ca. 60min men rider först på ett fält och sedan upp i skogen och så rider man i skogen tills man kommer till Ullstämma/Vidingsjö och sen vidare på en väg tillbaka till stallet. En riktigt bra runda faktiskt, man kan galoppera o allt med. Vi möte först rådjur men de var inte så läskiga, sen kom de 3 hundar o två tjejer och en hund var lite läskig för den sprang och skällde. Men de ropade på hunden och satte fast den i koppel och sen kunde ja rida förbi där. Kom en gubbe springande bakifrån som nog var det läskigaste :P hon lär sig mycket bara på ett uteritt. :)

Men gick hur bra som helst och hon var jättepigg och glad! :)
imorron är det ridhuset som gäller.

PUSS OCH GODNATT

Dag 6-Min bästa vän

Har helt glömt bort att skriva om mina dagar men nu är jag på dag 6! ♥

Min bästavän...

Jag har många vänner som jag håller hårt om hjärtat, det finns några som jag bryr mig mer om.
Men det finns nog bara en som jag skulle kunna dö för.
Det är som nog de flesta vet Sofia, mitt allt, mitt ljus i mörkret.

Vi träffades av att jag började på Eda och det är nog en av de bästa sakerna jag gjort
för skulle jag inte börjat där hade jag nog aldrig lärt känna Sofia. Vissa perioder är vi
verkligen som bästavänner och skriver med varandra jämt och ses. Men nu var det längesen
vi hade en sådan period och det var längesen jag träffade dig. Men jag kan ändå inte ändra
på att du är min bästavän. För mig kommer du alltid vara min bästavän Sofia.  ♥

Jag älskar dig över hela mitt hjärta!






VILL HA!


Nu har jag shoppat massa till hästen så nu är det min tur! :D
det första jag ska köpa är ett par röda converse.


Garderob

Blääh vad seg jag känner mig. Tiden vara rusar iväg och jag har inte hunnit med någonting idag. Men gick upp vid 11 tiden var så himla skönt att bara ligga kvar i sängen. Åt lite frulle och sen gick jag ut med hunden, blev en sväng i skogen och sen på vägen med. Skönt att gå i den underbara solen. :)
Men nu har jag inte gjort någonting bara kollat lite på tv som igentligen var helt onödigt! Men ska vi nog åka och hämta en garderob hos Isak med. Som jag ska ha i stallet, känner att min är lite lite för liten.
Så den här ska nog bli perfekt! :) bara om en annan i stallet kan flytta lite på sina saker.
Men snart blir det stallet med och idag väntar en uteritt ska nog bli toppen. ♥ imorgon har jag insläpp och kvällsfodringen så har bokat ridhuset till kl19-20 så ja ska kunna hoppa lite.

Puss o kram


världens bästa

Känner att jag saknar min otroliga syssling så himla mycket! ♥


Leva livet

En vän till mig sa för ett tag sen att om man inte tänker på problemen så finns det inga, man behöver inte bry sig utan man kan bara se framåt och typ leva livet. Det där har jag tänkt på ett tag nu och kommit fram till att det stämmer ju, jag ska lägga all skit bakom mig och bara leva mitt eget liv nu. Det känns underbart och jag mår så jävla bra av det. Och jag mår bra just nu, jag är glad, sprallig och positiv. Jag är omringad av, för det mesta, bra personer!

 

h&m


ben & jerry

Heeeey bloggen! Sitter hemma nu och har precis kommit hem. Nu är det mat som gäller och sedan mumsig glass! :D



HAPPYYYYY

PERFECT

Snälla ta det lugnt, jag vet inte vad jag skulle göra utan dig

Tjena mittbena. Idag hade man sovmorgon till halv 10 och sedan två lektioner samhällskunskap & svenska. Vart sen en håltimma på ett par timmar vilket inte är lika kul precis! :/ men Mickis och jag, gick in till stan en sväng och sedan tillbaka till skolan för att ha ind-val. Bild och Form för min del. Håller på och gör en mugg av lera. Lite roligt med bild måste jag faktiskt säga.! Tog sen bussen till stallet och byte om och sedan mockade och lätt Bonzi stå i gången. Borstade sen henne läääänge! Mysigt och hon blev riktigt fin!

Sen gick vi en promenad efter som att det var träning igår för Anna Campner. Skrev inget igår för kom hem så sent och orkade inte sätta mig vid datorn på kvällen. Men var en toppen träning, fick rida själv för henne och det var bara mig hon hjälpte vilket är super bra! Fast de var en annan som red samtidigt och hon var ivägen ibland och kunde aldrig flytta på sig vilket var lite störande. Vi tränade på att få fram henne ordentligt och sedan ska jag kunna lägga på spöt på rumpan utan att hon bockar och sparkar bak ut. Men det gick mycket bättre i slutet och hon gick verkligen framåt. Nu längtar jag massa till nästa lektion. För Anna är verkligen en dunder bra tränare.
Hästen var ur svettig hela hon, medans tarzan red så gick jag med Bonzi. Pratade sedan med Anna innan vi gick tillbaka till stallet. Borstade och hon fick dricka vatten. sedan gå in i boxen och vänta på kvällsmaten.




STAY OUT

Förkyld. Arg. Svinglad. Trött. Ledsen. Positiv som fasen. Irriterad. Hungrig. Proppmätt. Vad är det för fel på mig? Och vad är det för fel på folk? Usch, orkar inte mer. Men sammtidigt vill jag bara ut och leva livet
Haha, det här är bara skrattretande egentligen. Fast egentligen vill jag bara tjuta och att allt ska gå över. Hoppas mitt lustiga humör försvinner tills imorgon. Men det vet jag nästan att det kommer göra. Imorgon blir jag en ny person.

Idag har jag inte gjort så mycket, stallet och insläpp. Men innan det red jag ut med Siri och hennes häst. Vi var ute i ungefär 1 timme. Blev mycket skritt för att det var halt på vägen. Men där de gick att trava och galoppera så gjorde vi det. Linda kom också till stallet och saknat henne något otroligt! ♥ Hon ska låna mina transportskydd.
Nu måste jag läsa min bok. Puss


WHY CAN'T IT JUST BE ME AND YOU?

Jag vill bara ha dig nära. Det sista jag vill är att förlora dig.





SCHOOL..

NOW! Usch jag vill stanna hemma och sovaa! är så jävla trött. Livet gör ju mig inte på piggare humör precis. Nu måste jag dra och fixa innan jag beger mig mot bussen. Jippie


Bonazera

Du är det dyrbaraste jag har hjärtat, min lilla älskling. När dagarna är som värst så vet jag att jag alltid kan räkna med dig, även fast du bara är en liten häst. Tänk er känslan, att vara ledsen och att veta att det finns en i stallet som alltid finns för just dig och som hör att det är du som kommer! ♥ Den känslan är värd hur mycket som helst!

 Det mina kära vänner, det är den känslan jag lever på just nu. Det är den här hästen som får mig att orka att gå upp på mornarna, se framåt och se det ljusa med livet. Nu har jag verkligen förstått det. Jag älskar dig så, världens finaste Bonzi! ♥


Bonazera!

EVERYTHING I DO





i can still hear your voice inside my head,
and it's driving me crazy


Insläpp

Hej på er alla, förlåt för min dåliga uppis idag och igår men det har verkligen inte funnits någon tid (och det gör det inte nu heller egentligen..) Men tog mig lite tid och satte mig framför datorn. Är otroligt trött och inte varit så här trött på ett tag. Tycker man borde vara pigg när man just haft lov? Men inte jag!

Igår var det skolan och det var lite kul att träffa alla igen efter lovet. Men inte lika kul att börja med lektioner och sånt. Men så är det . . . redovisning och lite sånt imorgon. Idag slutade jag halv 4 men Eva var snäll och lätt oss gå ca 30min tidigare. Så hann lätt med min buss och sen hämtade Mamma vid bussen så jag slapp gå till stallet.
Byte om och sen sopade och Mamma hade redan fixat mat till min lilla häst. Men la in till alla andra hästar och sen blev det dags att ta in dom. 17 hästar är det just nu men det ska vara 18. Igår avlivades Atlas! :( ♥ tråkigt :/
Men hoppas han har det bättre nu i hilmen och mår super bra! När alla hästarna var inne mockade jag och myste med lilla hästen, hon fick vila idag. Imorron är det uteritt som gäller och sen på Torsdag sätter träningen igång.