Morgan och Nitzch

Tänker på dig varje dag och du har alltid en plats i mitt hjärta.

All vår tid tillsammans var den bästa tiden! Kommer ihåg första gången vi träffades en blåsig dag i Oktober. Vi red ner mot Karsnäs och sen på fältet där vi ridit många gånger tillsammans nu.
Efter att jag hade provridit dig så bestämde vi att jag skulle ta hand om dig varje Onsdag och Lördag, men första veckan kunde jag inte det för då åkte jag till Gran Canaria men precis när jag kommit hem så fick jag ett sms på Katta, att hon hade skadat knät och behövde hjälp att rida dig. Du hade vilat många dagar då och var super pigg!
Men den ridturen hade nånting speciellt, vår första tur tillsammans. 

Många ridturer i skogen och många galopper på fältet, sista dagen jag red dig är en dag som jag aldrig kommer glömma. Den var så himla mysigt och otroligt rolig. Men sista dagen vi var tillsammans helt ensammna i stallet det är den tiden man minns mest. Det går inte att beskriva hur du var Morgan, för du hade en egen personlighet som jag älskade! Sista gången jag kollade dig i ögonen går inte att beskriva. Jag älskar dig mest!
Nästa morgon var du påväg till Gotland och det var där du skulle bo. Saknar dig mest av allt!

Men i min räddning kom Nitzch och det är er jag älskar nu! Ni betyder allt för mig nu <3


Nitzch första gången jag började rida på Eda, så blev du min favorit direkt. Varje ridlektion så red jag dig och du var absolut den bästa hästen. Men sen kom det andra hästar som jag började rida och det var andra som red dig men nu har vi kommit tillbaka till varandra och jag har fått den chansen att få hyra dig!
Vi tillsammans på helgerna och annan tid slår ingenting, vi tillsammans slår allt!


Morgan <3


Nitzch <3


bästavän

Underbar dag i skolan haft det så jäkla kul och inga jobbiga lektioner!
Älskar verkligen de i klassen man har det ju så himla bäst med dem. Slutade redan kl.14 idag så då kom Mamma och hämtade mig och så åkte vi hem och jag börjde plugga matte. Så imorron blir det matteprov usch!
Ska kolla igenom det en snabbis ikväll med och plugga lite andra saker med.

Nu tog jag en paus och bästavän kom in på msn så sitter och skriver med henne. Damp att hon ska åka bort på Påsklovet dumma Sofia!! Men vi får väl ta och hitta på något efter sen. <3
Hon vill också att jag ska åka sena bussen till stallet på onsdag men det tänker jag faktiskt inte göra, för jag slutar tidigt och hinner med tjugo över 2 bussen härligt!! Vill ju åka till min häst <3
Nu ska jag gå tillbaka till matteboken och äta lite god mat.

Pöss


Grattis Farmor

Hej!
 Skriver lite en snabbis men om 45min ska jag åka ut till vårdnäs med familjen och släkten. Vi ska fira Farmor och äta god mat. Kommer nog bli en super eftermiddag.

Måste bara skriva igen att jag är jäkligt nöjd med hoppningen igår!!

pussokram


mer bilder


tävlingen




Tävling

Idag var det hopptävling i stallet. Hoppade Nitzch 50 & 60, gick sjukt bra!
Vägrade inte en ända gång stolt över honom! Så det blev två rosetter idag.
Red lite på grusvägen som går ner till Eda Ön riktigt mysigt, min häst är bäst!!

Amanda tog hand om min kamera idag och tog lite bilder! Så det kommer lite bilder i ett inlägg lite senare.

bästa platsen

Skoldagen gick riktigt snabbt idag! Har bara haft en riktig lektion och det var personlig försäljning då gick vi igenom lite sen spelade rollspel var riktigt kul faktiskt och alla skrattade!
Engelska lektion sen men eftersom att det var några som inte gjort träningen på nationela provet så fick de sitta i klassrummet och göra det och vi andra fick sätta oss vart vi ville och göra en uppgift. Efter de var det lunch och sen var det dags för sista lektionen och Göran var inte på lektionen så vi kunde åka tidigt!
Jag han med halv 1 bussen hem, riktigt skönt!

Mamma har bakat i köket och jag har suttit och pluggat brevid och provsmackat massor gott. MUMS!
Gjort klart min svenska sak om läraren blir nöjd, vi får väl hoppas! Nu är det snart mat och sen blir det att sätta mig med matteboken. Den får bli min vän ikväll.

Skolan och tidigare buss till stallet imorgon, ska bli härligt!!
åka till den bästa platsen!


Minnen <3


längesen

Nu var det ett tag sen man bloggade här, men har varit sjuk och inte orkat göra så mycket!
Strax ska jag ta bussen till stallet en sväng får se vad jag ska göra, det blir nog inte så mycket ridning iallafall.
Ska ner till affären  och köpa lite godis nu.

Puss!


tisdag

Tidigt morgon fixade sig iordning och mamma körde mig ner till bussen. Stod där i en halv timme tillsammans med Simone men ingen buss kom ... så vi ringde till Östgöta Trafiken och de berättade att bussen hade gått sönder och att man var tvungen att ta nästa buss. Dåligt! För då skulle man komma försent så Mamma hämtade mig igen och körde mig till skolan. Så jag kom i tid ändå.

Pratade lite med Amanda i skolan, får se om hon och jag ska åka och kolla när eda brudarna tävlar hoppning i helgen! <3 Säger också Lycka till tjejer!! Men vi får se lite hur det blir.

Vårat schema har blivit ändrat också så nu slutar vi inte kl.11 längre på tisdagar utan kl.13. Sämst och i stället har vi fått en sovmorgon på fredagarna till 10 och då självklart passar det ingen buss för mig...
En annan dålig grej är också att vi brukar alltid äta lunch vid 11 men nu ska vi tydligen på Onsdagar äta vid kl.13. Då har man redan blivit hungrig. Men idag gick vi och åt vid 11 ändå för vi fick sluta tidigare på engelskan.
Efter skolan gick jag på stan och träffade även Soffan. <3 men sen skulle jag träffa Jossan men det gick ju inte för var tvungen att åka med bussen halv 3, annars hade jag inte kommit hem. Så så fick det bli, så vi ska nog träffas en annan liten dag istället.

Sitter hemma och läser svenska boken Hon går genom tavlan, ut ur bilden. Den ska vara utläst på Torsdag.

Imorgon blir det stallet igen och träffa min häst!!!!  

Stallet













Sofia

Vaknade upp med bästavän idag, vi somnade sent igår ... eller vi sa att vi skulle somna, men då började jag sjunga och Sofia bara busade. Sen kunde ingen somna hahahha. Men tillslut somnade vi bara.
Men vi vaknade tidigt och var självklart trötta, gick upp och åt frukost sen tog vi mopeden och åkte upp till bussen. Väl framme i stallet blev det att byta om och fixa lilla hästen.

Ridlektionen gick inte lika bra som den brukar göra, men det går framåt ändå!
Kan ju inte gå lika bra varje gång och det här var sista dressyrlektionen men Jessica skulle försöka få fram 5 till.
Vill verkligen komma framåt med Nitzch men skulle även vilja hoppa lite mer med honom också.

Nu blir det sängen, för imorgon är det dags för skola igen.

Natti!


fredag

Fredag Fredag, har varit den underbaraste dagen på hela veckan. Slutade redan efter första lektionen och då gick Jag, Mikaela och Sara till stan och ställde lite frågor till våran redovisning vi ska ha om ett tag. Efter det satte vi oss på Mcdonalds och bara pratade.

Gick sen på stan tillsammans med Ellen och Josefin, men jag hittade ingenting. Efter ett tag orkade vi inte gå mer så satte oss och åt lunch på Stevés. Tiden bara gick och sen var det dags att ta bussen ut till Stallet.
Väl där så blev det att sätta igång och hjälpa till på lektionerna. Första lektionen så är det två små flickor som håller på att lära sig rida. Den ena har börjat bli duktig och hon vågade tillomed ta av sadeln och rida barbacka.
Sen var det två lektioner till, en lektion barbacka och en vanlig. Gick bra och det är verkligen fullt med fart i vissa.
Efter det blev det att hjälpa till alla att ta av sadel/träns. Sen så skrev Soffan upp mig på Nitzch på blåbärstävlingen. :) Började sopa och prata med Teres. Fixade även lite med Nitzch.

Fodrade och sen kom Pappa och vi åkte hem.



Underbara tisdagar

Kan ju inte säga mer än att mina tisdagar är sjukt underbara! Har bara två lektioner och det är personlig försäljning och engelska. Så min dag än sålänge har inte varit något jobbig. Men efterskolan tog Mikaela, Jossan, Sara och Jag en sväng till stan. Jag skulle köpa min klocka som jag gått och drömt om lääänge. Men nu sitter den på min arm och är helt underbar. Skulle åkt in till stan vid 4 för att träffa Sofia, och prata av mig lite, men det blir inte så utan vi får träffas i stallet imorgon o prata :) <3

Tur att Sofia alltid finns! <3

Men imorgon ska jag åka och ta en fika med vännerna och sen ta bussen ut till stallet. Ridlektion och mysa med hästen <3

Nu ska jag gå och sätta mig och läsa engelska o svenska bok!
Puss o Kram


Ny klocka



Nu är den vita klockan min!

Beställd

Nu är min skinnjacka beställd!!!


Älsklings Ponny!♥


Veckan som kommer

Måndag: Skola sen hem och plugga
Tisdag: Skola, sen kanske vara med någon/stan.
Onsdag: Studiedag, sen blir det stallet.
Torsdag: Skola, plugga.
Fredag: Skola och sen stallet.
Lördag: Gäster, sen åka till Sofia och sova där.
Söndag: Vara med Sofia och rida lektion.

Min fina vecka - och det ska bli så skönt med studiedag, då kan man åka lite tidigare till stallet också. Men jag längtar otroligt mycket till helgen för då ska jag sova hos min bästavän och det finns något inget bättre än att vara med henne och sen på söndagen så ska vi ju rida och vara tillsammans i stallet med. Så det blir en riktigt bästavän helg <3

Tidig morgon

Åkte till stallet vid halv 8 idag, fodrade alla hästar.
Jättemysigt att vara i stallet på morgonen med Pappa och ta hand om hästarna. Lilla Felize stod vid matpåsarna och åt hon hade tagit ner dem och där hade hon varit i ätit hela natten. Men hon mådde bra som tur var och hon fick sen gå ut i hagen och springa lite. När alla hästar var ute mockade Pappa och Jag stallet och nu när vi inte har något spån kvar så får man inte ta ut så mycket, så allt kiss gick inte äns att ta ut för då skulle de inte ha något att stå på i natt. Men stallet blev fint men när det kommer spån imorgon eller tisdag så kommer det bli en heldel att spåna...

Hade tänkt ridit barbacka men eftersom han har ridit varjedag så tänkte jag då får han vila idag.
Det är han värd!

Nitzch - du betyder allt för mig! <3


Stallhelg

Hej, just nu sitter jag framför melodifestvalen och det är inte lika bra som det var förut. Men man vill ju ändå alltid kolla på det. Imorse körde Pappa mig till stallet och jag bytte om sen borstade hästen. Sen var det dags att gå ner till ridhuset för att ha dressyrlektion för Jessica och det är som vanligt med lektionerna att man lär sig alltid något nytt. Jessica sa att jag har kommit mycket framåt med Nitzch och allt som jag har lärt mig lär man sig annars på en heltermin. Men nästa söndag är sista lektionen och då skulle vi träna på lite volter tror ja.

Efterlektionen träffade jag min älskade Sofia Senneberg som kom ner med min kamera. :) <3
träffade även Linda och Amanda som var i stallet och fick kratta efter oss! :D Men gick upp med Nitzch och sen släppte ut honom i solen. Åt mat med Sofia sen satt vi och pratade och myste, älskar min Sofia!
Men Sofia och alla andra åkte vid 15.00 och där satt jag kvar, men jag sopade stallet och fixade klart det.
Sen var det nästan dags att ta in hästarna och det gjorde jag med och de var snälla och alla ville in idag.
Tog av alla sina täcken och sen satte på täcken på de som ska ha. Putsade lite och satt och pratade med Sofia i telefon. Senare kom Pappa och vi fodrade och sa godnatt till hästarna.

Nu kommer lite bilder!


Du betyder allt för mig!















Sova snart , upp tidigt. Morgonfodring i stallet! <3


STAN

Vem är det som ska till stan med Pappa och shoppa nu då??? :)
JOOO JAG!

Igår var det ridlektion och jag fick min älskade häst, överlycklig!!!!
Men det gick sådär, det har gått bättre med honom. Han var pigg och glad. Första gången jag hoppade med honom och han kan hoppa om han vill iallafall! Min duktiga häst!
Amanda kom ju också hem från Puerto Rico, gud vad saknad hon har varit!! Speciellt i skolan <3
Fick världens finaste armband av henne, tack älskling!

Men nu ska jag in till stan iallafall och sen får vi väl se vad jag kommer hem med, det vet man aldrig :)

Puss


IDAG

Har bara inte orkat/hunnit blogga någonting. Men nu när jag satt här så kände jag mig tvungen att blogga lite iallafall. Min dag har varit underbar slutade redan 11:15 och det var riktigt skönt för man är riktigt trött nu efter att ha sovit mycket på sportlovet. Vi hade en lektion med Yvonne och hon hade tappat bort mitt arbete så jag måste skriva ut en nytt så att jag ska lämna till henne. Men sen hade vi också en engelska lektion och den var tråkig som vanlig, jag hatar engelska!!!!

Åt mat i skolan och sen gick jag till rese med Mickis o Sara. Tog min buss hem. Somnade på soffan och sen läste jag svenskaboken och engelskaboken. Åkte med Pappa till Farmor en sväng också hon har köpt en ny tv och vi tog bort den gamla. Imorgon är det ridlektion och sen plugga.

Puss o Kram

Just ja var inne på corren och läste om Bjärka. Vilken tur att det inte var stallsidan som rasade!!